Nu mijn kinderen hun tienerjaren naderen, voel ik gewoon de kosten op me afkomen. Los van het feit dat ze allebei hard groeien en we constant op pad kunnen voor nieuwe kleding, eten ze dagelijks de koelkast leeg om het over de schoolkosten maar niet te hebben. Boeken, kaftpapier, maar ook voor elk een laptop want zonder laptop doen ze niets meer op school. En dan zijn er nog de schooluitjes, sportverenigingen en alle snacks die hun weg vinden naar de tienermagen. Ik ben dol op mijn kinderen, maar ik zit toch ook wel met mijn handen in het haar. En nu willen ze natuurlijk ook nog beiden een game PC. Dat is dus ook een hele investering en hoewel beiden met een krantenwijk proberen mee te betalen, blijft het duur. Maar mijn tieners zijn gelukkig ook innovatief. Ze begrijpen de geldzorgen tot op zekere hoogte, zeker nu zelf wat verdienen, en ze willen zelf een goedkope game PC samenstellen. Eentje waarbij ze alleen datgene aanschaffen wat ze nodig denken te hebben.

Game PC samenstellen: losse onderdelen

Online blijk je dus makkelijk zelf onderdelen te kopen van een game PC. Met hulp van deskundigen kun je een passende game PC samenstellen. Mijn kinderen legden met de details, waarvan ik eerlijk gezegd niet veel begreep, helemaal uit. Ze hadden niet het maximale nodig wat je kunt krijgen. Beiden hadden een voorkeur voor bepaalde spellen die niet het uiterste van een game PC vragen. Kinderen gaan vooral af op wat leeftijdsgenootjes hebben en spelen en samen wisselen ze heel wat informatie uit. Voor mij als moeder best wel handig. Want eerlijk is eerlijk, die kinderen hebben meer verstand van gamen dan ik. En door zelf ook wat research te doen, kwam ik erachter dat mijn kinderen geen onredelijke eisen stelden. Zelf een game PC samenstellen heeft meerdere voordelen. De belangrijkste is natuurlijk de prijs.

De beste goedkoopste optie

Ik ging dus met mijn kinderen voor de beste goedkoopste optie. Mijn kinderen kregen een budget en zij konden met hun eigen spaargeld dat budget nog wat uitbreiden. Vervolgens wezen ze me aan welke onderdelen echt deel uit moesten maken van de game PC. Zo kwamen we tot een geweldige spel computer waar ze nu veel plezier van hebben. Met hun vrienden gamen ze online heel wat af. Ik ben blij dat ik ze hen dit toch heb kunnen geven. Maar ik ben ook opgelucht dat ik niet voor duur hoefde te gaan.