Hout in huis of tuin vind ik persoonlijk erg mooi. Ik houd van de natuurlijke uitstraling die hout heeft. Bovendien heb je zoveel soorten hout dat je altijd wel iets vindt dat bij jouw voorkeuren past. Zeker in de tuin gebruik ik graag hout. Onlangs heb ik mijn tuin helemaal opnieuw aangelegd. Ik had vooral veel tegels en een strookje gras, maar ik wilde nu iets met veel bloemen, ook om onze insecten een handje te helpen. Ik besloot de bloemen in plantenbakken te zetten voor een mooi effect. Die moesten natuurlijk van hout zijn. Ik zocht dan ook op internet op plantenbak hout en vond daar een keur aan prachtige plantenbakken die ik in mijn tuin kon zetten. Ik had eigenlijk nooit beseft dat je in zoiets simpels als een plantenbak hout al zoveel keus hebt. Maar ik was er natuurlijk wel blij mee. Nu hoefde ik alleen nog maar te kijken wat het beste paste in mijn tuin. Best nog een lastige opgave trouwens.

Plantenbak hout: tegen een stootje kunnen

Een plantenbak hout moet natuurlijk wel tegen een stootje kunnen. Met andere woorden, het hout moet duurzaam zijn en bestand zijn tegen de vele soorten weertypen van Nederland. Maar dat bleek geen probleem. Het hout van deze plantenbakken kan inderdaad wel ergens tegen. Veel moeilijker was welke vorm plantenbak ik zou nemen. Je kunt eigenlijk door de vorm een belangrijk statement maken. Zette ik een grote plantenbak in het midden? Of juist wat smallere aan de zijkant? Of allebei? Ik moest echt even goed nadenken over wat ik mooi vond. Uiteindelijk heb ik meerdere bloembakken gekocht en die gevuld met diverse soorten bloemen. Ook in mijn tuin, hoe klein ook, probeer ik variatie aan te brengen in het groen zodat diverse insecten en dus ook vogels mijn tuin weten te vinden.

Stukje natuur in de stad

Ik streef er naar mijn tuin een stukje natuur te laten zijn in de stad. Een oase van groen, weg van de drukte van auto’s en trams die nooit ver weg zijn. Ik ben best wel trots op het resultaat. Mijn tuin is levendig geworden en speels door de mooie bloembakken waarin bloemen hun gang kunnen gaan. Het hoeft niet altijd even netjes, dat is de natuur ook niet. En doordat de plantenbakken van hout zijn, passen ze prima bij dat beeld. Dus ook opzoek naar iets moois? Google op plantenbak hout en wie weet wat je vindt!