Het wordt kouder buiten dus we willen ons huis lekker warm hebben. Zelf vind ik het verschrikkelijk om in de ochtend uit mijn bed te moeten en naar een koude badkamer te moeten. In mijn nieuwe huis wil ik dit anders doen dus ben ik gaan kijken naar de mogelijkheden die er zijn voor je badkamer.

 

Vloerverwarming

Zelf lijkt mij vloerverwarming heerlijk omdat je dan lekker met je blote voeten op een verwarmde vloer loopt. Er zijn twee opties waar je voor kan kiezen bij vloerverwarming. Je kan buizen in je vloer laten plaatsen die worden aangesloten op de centrale verwarming van je woning. Dit is een flinke verbouwing en niet altijd mogelijk dus houdt rekening met de mogelijkheden van je huis. Het warme water dat naar de radiatoren gaat stroomt nu ook door je vloer waardoor die lekker warm wordt. Je kan ook kiezen voor elektrische vloerverwarming. Deze matten kunnen makkelijker worden geïnstalleerd omdat ze onder de tegels worden geplaatst en dan worden aangesloten aan je stroomnet. Een voordeel van vloerverwarming is dat het energiezuinig is, de badkamer wordt namelijk gelijkmatig verwarmt. Een ander voordeel is dat het ruimte kan besparen dus voor een kleinere badkamer kan dit een goede keuze zijn. En die warme voeten iedere ochtend lijkt mij heerlijk!

 

Radiatoren

Ik denk persoonlijk dat radiatoren de meest gekozen optie is. Ook omdat het de meest gemakkelijke optie is om je badkamer te verwarmen. Ik heb zelf gekeken naar een handdoek radiator omdat ik het erg handig vind dat de radiator een dubbele functie heeft. En na het douchen een warme handdoek dat is toch echt een feestje in de ochtend. Je hebt tegenwoordig ook mooie keuzes in radiatoren. De verschillende prijsklassen maakt het ook voor iedere gangbaar om hun badkamer te verwarmen. Vloerverwarming is vaak een flinke investering, dat is zeker iets om rekening mee te houden. Het verwarmen met een radiator gaat eigenlijk het snelst daarom kiezen mensen vaak voor een combinatie vloerverwarming en een radiator. Aangenaam warm is voor mij om de ochtenden iets leuker te maken, maar dat is een persoonlijke voorkeur. Mijn badkamer is ook niet erg groot dus heb ik niet veel warmte bronnen nodig. Heb je een grote badkamer hou er dan rekening mee dat een radiator een gedeelte verwarmt en dat je er waarschijnlijk meerdere nodig hebt om de gehele badkamer te verwarmen. Er zijn genoeg keuzes dus kies iets wat bij jou past.